Vistas de página en total

jueves, 31 de enero de 2013

Make a video

PLYMOUTH

You have to do a project about Plymouth (this is where I am from). Your first task is to create a word document and later a make a movie with information about one of five topics.
Tha five topics are
1) Important places (hospitals, police station, train stations, schools, universities, city centre. Point to these places on a map and give some information)
2) Famous people (stars from Plymouth)
3) Tourist attractions (things to do in Plymouth)
4) History
5) Where is Plymouth? (More description about the location of Plymouth, temperatura, population, characteristics)
Working in pairs, first create a Word document with the information and later using Windows Movie Maker. In the movie you have to speak in English and have Catalan subtitles or speak in Catalan and have English subtitles).

miércoles, 16 de enero de 2013

Visita dels Reis Mags a l'escola


La tradició dels Reis Mags és una de les més boniques que hi ha al llarg de les festes nadalenques, estimada per tothom, especialment pels nens i nenes, que porten mesos esperant el matí del dia 6, que és un dels dies que més matinen de tot l’any.
Els Reis Mags, Reis d’Orient o simplement els Reis o els Reixos són, segons el Nou Testament, uns mags que guiats per un estel, van portar regals a Jesús. Aquests regals van ser or, encens i mirra.

L’evangeli de Mateu (l’únic llibre de la Bíblia que en parla) no especifica quants eren, només diu que eren mags (en algunes traduccions en diu savis) i que venien d’orient. Amb el temps, aquests mags van passar a ser tres astròlegs i després reis, que fins hi tot tenen nom: Melcior, Gaspar i Baltasar, que es consideren originaris d’Europa, Àsia i Àfrica respectivament.

El terme mag procedeix del grec “magoi”, que significa: matemàtic, astrònom o astròleg, al capdavall un home de ciència, per això alguns teòlegs diuen que en aquesta tradició es troben la ciència i Déu.

Segons la tradició, els tres Reis són:


  • Melcior, el rei blanc, té els cabells i la barba llargs i completament blancs, va vestit amb una túnica de color jacint i amb una capa taronja, és d’origen europeu, i va fer ofrena de l’or a Jesús. Tot i ser el més jove dels tres reis té l’aspecte més vell, ja que segons una llegenda el nen Jesús el castigà per fer mostra innecessària de la seva força i joventut.
  • Gaspar, el rei ros, és jove, bell, té la pell blanca i rosada, i els cabells castanys, com Melcior va vestit segons l’estil gòtic, llueix una túnica taronja i una capa vermella, és d’origen asiàtic, i va fer ofrena de l’encens a Jesús.
  • Baltasar, el rei negre, vesteix segons l’estil dels àrabs, porta una túnica vermella i una capa blanca jaspiada, és d’origen africà, i la seva ofrena a Jesús va ser la mirra. 

Aquí podreu veure les fotos de la visita dels tres Reis Mags a l'escola, mireu les cares d'il·lusió:

viernes, 11 de enero de 2013

APADRINAMENT

Aquest  trimestre iniciarem  el projecte de l' apadrinament amb el curs de 2n. Ja anirem explicant més endavant les activitats que s' han de preparar. Ja veureu que és una experiència única i especial.

CARNAVAL

Divendres 8 de febrer celebrarem la festa de carnestoltes. Ja anirem parlant més endavant del tema i de la disfressa.

2a. dosi de vacuna

Dijous 31 d'octubre vindran a l' escola per tal d' administrar la 2a. dosi de vacuna. Ara ja ho teniu superat.

PUNT DE LLIBRE

També participarem al concurs del punt de llibre. Aneu pensant com el fareu i amb quina tècnica. Brilleu, sigueu creatius i originals. Molta sort!

CONTES D' EN SERGI

Aquest trimestre participarem en el concurs del contes d'en Sergi. El conte haurà d' estar relacionat amb el tema de les emocions. Recordeu ser molt creatius i originals. Molta sort!

EXPOSICIONS PROJECTE

Dimecres 16 de gener començarem les exposicions de projecte. Confio amb la vostra responsabilitat i que seran brillants i molt preparades.

INICI DEL 2N. TRIMESTRE

Hem començat un nou trimestre després d'una llarga parada. Hem vingut amb les energies carregades i preparats per tal de portar a terme tot el treball que ens correspon. Treballem amb il.lusió i amb ganes d'aprendre sempre amb senzillesa i amb  una bona convivència.